Frakt och villkor


Frakt och betalning

Om du önskar att få ditt smycke skickat, så kommer det att skickas med PostNord rek. Du kan antingen betala smycket mot Postförskott när du tar emot paketet, eller välja att betala smycket innan det skickas för att undvika postförskottsavgiften. Om du är företagskund kan du kontakta oss om betalningsvillkor.

Betala i förväg kan du antingen göra till Bg-nummer: 5484-2760 eller till Swish-nummer: 123-1932409

Fraktkostnad PostNord rek utan postförskott (du har betalt i förväg):

Vikt upp till 50 gram: 117 kr 

Vikt upp till 100 gram: 139 kr 

Vikt upp till 250 gram: 162 kr 

Tillägg på ovanstående frakter vid postförskott: 135 kr inkl. moms


Allmänna villkor för Dreamday Design

Allmänt  Adress: Dreamday Design, Alboga Högelid 1, 524 96 Ljung, Organisationsnr: 700304-5965, Momsregistreringsnr: SE700304596501 Godkänd för F-skatt,  E-post: annettehjortman70@gmail.com

Genom att beställa från Dreamday Design godkänner du de Allmänna villkoren, samt bekräftar att du är minst 18 år gammal, eller att du har förmyndares tillstånd. Du bekräftar också att du har läst Integritetspolicyn - informationen om hantering av personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner användning av sådan data. 

Integritetspolicy  GDPR är den dataskyddslag som gäller för hela EU fr.o.m. 20180525. Vi skyddar dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med denna lag. Den nya lagen innebär att du som kund har rättigheter att beställa de kontaktuppgifter som finns sparade om dig. Som kund lämnar du själv dina personuppgifter till oss, för att vi ska kunna genomföra ditt köp. Vi sparar inte dina uppgifter till annat än fullföljning av din beställning.

Beställning  När du har beställt får du ett svar från oss som bekräftar din order, vilket innebär att du ingår ett köpeavtal med oss. Vi kan neka en order av olika anledningar, exempelvis om du lämnar felaktiga personuppgifter. Alla beställda produkter förblir vår egendom, tills dess att vi har mottagit fullständig betalning för dem.

Leverans  Våra normala leveranstider varierar och du får veta mer om leveranstiden i samband med din beställning. Beroende på fraktmetod kan du behöva hämta ordern från ett specifikt utlämningsställe. Du måste göra det inom tiden som anges på leveransavin. Om du inte hämtar ordern i tid kan ordern skickas tillbaka till oss på din bekostnad. Vi kan även annullera ordern om du inte hämtar i tid.

Priser  Alla priser anges i SEK och är inklusive 25% moms. Fraktkostnader ingår inte i varans pris, utan tillkommer vid försändelse.

Betalning  Privatpersoner betalar antingen mot postförskott vid mottagande av försändelse, eller i förskott till Bg eller till Swish. Företag betalar enligt överenskommelse med oss.

Ångerrätt  Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt, som gäller från det att du har tagit emot en vara. Om du ångrat dig måste du skicka ett meddelande till oss för att få ett godkännande, innan du returnerar en vara. Du står för returfrakt, leverans och skick på varan. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa, motsvarande värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, vid använd eller skadad vara. Ångerrätten gäller inte vid specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig.

Skötselråd  Silver blir svart i kontakt med både vår hud, luften och annat. Förebygg detta genom att regelbundet tvätta bort smuts från smycket, med ett milt diskmedel. Samt att förvara det i slutna plastpåsar, då det inte används. När silversmycket ändå har blivit svart, kan detta avhjälpas med avsedda putsmedel som finns att köpa här, eller i fackhandeln. OBS! Om du använder silverdip, så får smyckets eventuella Coloritdelar inte doppas ned i vätskan, eftersom detta kan skada Coloriten.

Reklamation  Skulle varan vara skadad eller felaktig när den anländer, åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste skicka ett meddelande och få ett godkännande från oss, innan du returnerar en defekt vara. Om vi inte lyckas att åtgärda felet, eller leverera en ny produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakten vid godkända reklamationer. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation, om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden. 

En transportskada som syns på den yttre förpackningen ska noteras vid mottagandet och anmälas till Postnord senast samma dag. En dold transportskada ska anmälas inom 7 dagar. Anmälan till Postnord kan göras av både mottagare och avsändare. Kontakta oss så hjälps vi åt. 

Produktinformation  Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende, då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm och fotokvalitet. 

Ändringar till de Allmänna villkoren  Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.